خواص درمانی روغن زیتون در طب سنتی
خواص درمانی روغن زیتون در طب سنتی

خواص درمانی روغن زیتون در طب سنتی


 

روغن زیتون باعث افزایش توان و قدرت بدن، عضلات و توان جنسی شده، استخوان ها، موها، دندان ها، و پوست را استحکام بخشیده، پالاینده گوارش و بدن بوده و رفع کننده هموروئید است. اگر روغن زیتون را مثل سرمه به چشم بکشند یا در چشم بچکانند، برخی از انواع تاری دید را از بین می برد که البته باید با تجویز پزشک باشد. همچنین اطبای طب سنتی برگ زیتون را سوزانده و از ماده حاصل در ساخت داروهای چشمی برای بیماری های چشم استفاده می کرده اند.

روغن زیتون به همراه آب گرم، ملین و مسهل خوبی است و می توان در موارد یبوست (مثلا در مسافرت) یک قاشق مرباخوری تا غذاخوری از آن را در یک فنجان آب جوش ولرم شده ریخته و ناشتا میل و هر ۸ ساعت تکرار کرد (می توان با کمی عسل آن را شیرین نمود.)

همچنین برای کسانی که دچار مسومویت غذایی شده اند خوردن روغن زیتون با آب گرم (البته در مقادیر بالاتر) مهارکننده سموم و شوینده و دفع کننده آن هاست. در سوختگی های سطحی که بطور روزمره ممکن است اتفاق بیفتد مالیدن روغن زیتون روی محل سوختگی مانع تاول زدن می شود و علت آن این است که هم نرم کننده و هم جمع کننده است. اگر زیتون را با آرد جو مخلوط و به عنوان ضماد به شکم ببندند، بصورت موضعی اثر کرده و به بهبود اسهال های مزمن کمک می کند. دستور مفید دیگر که مخصوصا برای فصل پاییز مفید است این است که زیتون سیاه را با هسته در آب ریخته، بخور دهند که برای برونشیت و بیماری های ریوی بسیارمفید است.

یکی دیگر از خواص روغن زیتون، محافظت در برابر دیابت و بیماری قلبی است.

روغن زیتون احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد. تجویز رژیم غذایی کم چربی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی از جمله بیماری قلبی و دیابت از قدیم متداول بوده است. در حالیکه مطالعات اخیر نشان داده است که رژیم های غذایی پرچرب ممکن است خطر ابتلا به بیماری هایی همچون سرطان و دیابت را افزایش دهد. نتایج پربارتری مشهود است که نوع چربی از مقدارچربی در این امر مهمتر است. چربی های تک زنجیره ای اشباع نشده همانند چربی های موجود در روغن زیتون، مغزها و دانه ها ما را از خطر ابتلا به بیماری های مزمن محافظت می کنند.

 

منبع:  بوعلی دارو


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

دو × پنج =