ناهار فاسد کننده بدن
ناهار فاسد کننده بدن

ناهار فاسد کننده بدن



حذف وعده ناهار

با اتمام ماه مبارک رمضان همان گونه که باید توشه معنوی این ماه عزیز را برای خودمان حفظ کنیم، و مراقب باشیم این توشه ای که با زحمت بسیار به دست آمده به راحتی از دست نرود، باید توشه مادی و نفعی که از روزه داری برای ما حاصل شده هم از دست نرود.
بهترین نفع جسمی که ماه مبارک رمضان داشت این بود که در آن وعده ناهار نبود و غذای بین روز وجود نداشت. همین مسئله باعث می شد که معده ما فرصت کافی داشته باشد تا غذایی که درون آن قرار گرفته را به خوبی هضم کند.

در اینجا توجه به دو روایت، ترک ناهار را قابل دفاع می کند بلکه نشان می دهد که یکی از ارکان اصلی طب اسلامی می باشد.

امام جعفر صادق علیه السلام خطاب به فردى که از سوء هضم و درد معده شکایت داشت فرمودند:

« فقط اول روز و اول شب به تغذیه بپرداز و میان صبحانه و شام چیزى نخور که مایه فساد بدن است. مگر گفته‏ خدا را نشنیده‏ اى که مى‏ فرماید: روزى آنان (بهشتیان) بامدادان و شامگاهان است؟» کافی جلد ۶ باب اطعمه و اشربه.

البته به قول طلبگی عموم جواب برای ما مهم است نه خصوص سوال و مشکلی که مراجعه کننده داشت.
به این معنی که اگر کسی مشکل معده داشته باشد برای او بسیار لازم است که ناهار نخورد ولی اگر شخص مشکلی نداشته باشد باز هم ناهار باعث فساد بدن می شود.

امام صادق علیه السلام : کسی که می خواهد غذایی به او ضرر نرساند غذایی نخورد تا این که گرسنه شود و معده او خالی شود پس هنگامی که می خواهد بخورد نام خدا را ببرد و به خوبی بجود و در حالی که هنوز اشتها دارد دست از غذا بکشد.[طب الائمه ۲۹]

طبق تحقیقاتی که انجام شده و پزشکی امروز هم اظهار می کند، مدت زمانی که نیاز است تا معده کاملا از غذا خالی شود حدود ۸ ساعت است که همان فاصله صبحانه تا شام می شود.

چند تذکر:

اگر شخصی دچار ضعف می شود چاره کار ناهار خوردن نیست بلکه باید شام را خوب بخورد چرا که  شام فواید بسیاری دارد و ترک آن باعث ضعف شدید بدن می شود.

صبحانه به طور کلی تا قبل از ظهر شرعی و اذان ظهر هم صبحانه محسوب می شود و اگر کسی خیلی ضعف می کند می تواند صبحانه را دیرتر مصرف کند. البته صبحانه زود خوردن باعث طول عمر می شود.

شام در اسلام مهم ترین وعده غذایی است و هر موقع بعد از مغرب خورده شود شام محسوب می شود.

استفاده کردن از میوه و تنقلات تا حدی که وعده غذایی محسوب نشود و حجم کمی داشته باشد مشکلی ایجاد نمی کند.


منبع:  تلگرام مجله طب اسلامی


 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

16 − 10 =